Kick off konferencija

22.3.2016.goine u prostorijama Medija Centra u Beogradu održana je kick off konferencija sa ciljem informisanja šire javnosti međunarodnih,  nacionalnih i lokalnih  zainteresovanih strana, kao i potencijalnih članova nacionalne mreže o formiranju  nacionalne mreže podrške romskoj deci ranog uzrasta u Srbiji – REYNS ( Romani Early Years Network Serbia ) .

Pomenuta inicijativa pokrenuta je u partnerstvu  Asocijacije pedagoških asistenata Srbije, CIP Centra za interaktivnu pedagogiju  i organizacije  Ruke prijateljstva iz Kraljeva.

U uvodnom delu u okviru pozdravene reči prisutnima se putem video poruke  obratio Stanislav Daniel- Programski menadžer I koordinator Internacionalne REYN mreže sa željom da novoformirana REYN mreža u Srbiji  deluje u skladu sa  misijom I   pruži doprinos boljem i pravičnijem položaju romske dece  u Srbiji zahvaljujući primeni najnovijih saznanja u oblasti ranog razvoja.

Na skupu su govorili:

Jadranka Stojanović – koordinatorka programa za Inkluziju Roma – Fondacija za otvoreno društvo Srbija

Božidar Nikolić – nacionalni koordinator REYNS

Milena Mihajlović – izvršna direktorka CIP Centra za interaktivnu pedagogiju – Beograd

Tanja Djordjević  – Asocijacija pedagoških asistenata Srbije- Kragujevac

Zoran Petrović – Ruke prijateljstva – Kraljevo

Prisutni su upoznati sa ciljevima formiranja Mreže podrške romskoj deci ranog uzrasta u Srbiji . Takođe im je prezentovan sajt REYNS mreže I blog na kome će se postavljati različite teme značajne za unapređenje obrazovnog statusa romske dece ranog uzrasta.

Na kraju konferencije kroz diskusiju predstavnici  nacionalnih institucija, nevladinih organizacija, fondacija, predstavnika Asocijacije pedagoških asistenata Srbije, nacionalnih medija su predstvili svoje inicijative na polju ranog razvoja I postavljali pitanja u skladu sa temom.

 

https://www.facebook.com/events/243019329369312/

Sanislav Daniel REYNS greeting

This entry was posted in Aktivnost. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.