REYNS

Mreža podrške romskoj deci ranog uzrasta u Srbiji REYNS  okuplja stručnjake, aktiviste i sve zainteresovane pojedince u zajednicu koja uči i doprinosi obezbeđivanju podrške razvoju i učenju, romske dece ranog uzrasta u Republici Srbiji.

REYNS se osniva i razvija u saradnji između Asocijacije pedagoških asistenata Srbije, CIP Centra za interaktivnu pedagogiju, Udruženja građana „Ruke prijateljstva“, uz podršku Fondacije za otvoreno društvo, London i Fondacije za otvoreno društvo, Srbija.

REYNS je deo međunarodne mreže The Romani Early Years Network (REYN) podržane od strane Međunarodne asocijacije Korak po korak (International Step by Step Association) i Fondacija za otvoreno društvo, London (Open Society Foundations, London).

REYN Srbija je mreža koja doprinosi boljem i pravičnijem položaju romske dece,  zahvaljujući primeni najnovijih saznanja u oblasti ranog razvoja.

Zalažemo se da sva deca imaju pravo na jednak pristup kvalitetnom vaspitanju i obrazovanju i verujemo da su i pojedinci i institucije, odgovorni da im se to omogući.

Fokus REYNS je na unapređenju stručnosti i kompetentnosti  njenih članova, kao i prepoznavanju značaja  njihovog rada. Želimo da doprinesemo stvaranju stimulativnog okruženja u kojem će romska deca moći da u potpunosti razviju svoje kapacitete i postanu ravnopravni članovi zajednice.

Želimo da REYNS postane značajan faktor unapređenja ranog razvoja romske dece, kao i promocije poštovanja različitosti i pravednosti .